Om Kør-selv-festival

Der bliver både musik, film, comedy og underholdning for børnene, når der den 4.-6. juni holdes kør-selv-festival på FÆNGSLET.

Festivalen er et samarbejde mellem Mærk Byen, en del af Horsens Kommunes kultur- og eventafdeling, Horsens & Friends, Horsens Ny Teater, Kulisselageret og FÆNGSLET, mens City Horsens, Horsens Musikskole og Komediehuset også bliver en del af festivalen. 

- Horsens er en stærk kultur-kommune, og vi har tradition for at arrangere oplevelser for borgerne hele året rundt. Men i den her tid, hvor vi står i en helt særlig situation, har vi været nødsaget til at aflyse flere arrangementer som eksempelvis Krimimessen og Horsens Middelfestival, siger borgmester Peter Sørensen. 

- Derfor er vi rigtigt glade for, at vi nu kan løfte sløret for den her tre-dages-festival, hvor man kan få nogle gode oplevelser i sin bil. Og det håber jeg, at borgerne vil tage godt imod, siger han.

Konceptet er enkelt: Man bestiller en billet per bil, som så kan fyldes med højst fem passagerer.

På pladsen fordeles pladserne i takt med, bilerne ankommer, og så er der bare tilbage at ankomme, slukke motoren og nyde underholdningen. 

Underholdning for både børn, unge og voksne

På festivalen kan man nemlig både rocke løs til koncerter med Carpark North og Peter Sommer & Tiggerne og grine højt og længe, når de fire stand up-komikere Torben Chris, Heino Hansen, Lasse Rimmer og Phillip Devantier indtager scenen.

Er man mere til at læne sig tilbage og nyde en god film, bliver der mulighed for at se to danske film på storskærm, nemlig den tredje og sidste film i trilogien om Frank Hvam og Casper Christensens pinlige udskejelser ’Klovn Forever’ samt den anmelderroste ’Dronningen’, der har vundet ikke mindre end ni Robert-priser, fire Bodil-priser samt flere internationale filmpriser. 

Horsens Ny Teater sørger for underholdning til børnefamilierne, hvor der kommer fint besøg både af Hr. Skæg og Ramasjang Mysteriet, Kulisselageret arrangerer opvarmning til koncerterne, mens Horsens Musikskole og Komediehuset kommer til løbende at underholde rundt omkring på festivalpladsen.

Kultur- og eventchef Lasse Schuleit glæder sig over, at man nu igen kan opfordre til at samles om kulturen, som man har for vane i Horsens – selvom det er på en anderledes måde, end borgerne er vant til.  

- Horsens kan noget helt særligt, når det kommer til kulturarrangementer og festivaler i særdeleshed. At vi i denne mærkelige tid kan komme op med et helt nyt festival-koncept siger enormt meget om den drivkraft og passion, kulturlivet i Horsens besidder, siger han. 

- Det er imponerende og fantastisk at mærke, at alle bakker op, og rigtig gerne vil lave noget som folk kan samles om. Hvem havde troet at vi skulle få en ny festival under disse forhold?, lyder det fra Lasse Schuleit. 

Festivalen bliver holdt på den store koncertplads ved FÆNGSLET, hvor der er plads til 300 biler, der side om side kan nyde underholdningen via fm-båndet i bilradioen for at sikre den bedst mulige lyd.